FAQ

Waar vind je Figen Bruidsmode?

 Figen Bruidsmode is gevestigd aan Emiel Clauslaan 37/1 in 9800 Astene/Deinze. De boetiek is gemakkelijk bereikbaar, met de wagen niet ver van de afrit autostraten. Parkeren is geen probleem. Je kunt je auto op de parkeerplaats voor de winkel parkeren.

Routeaanwijzigingen met het openbaar vervoer: De lijnen 77 (Deinze – Latem – Gent – Lochristi – Beervelde) & 78 ( Deinze – Latem – Gent – Lochristi – Lokeren) hebben routes die langs de bruidsboetiek komen.

Wanneer moet ik starten met de zoektocht naar mijn trouwjurk?

Proficiat, jullie hebben je net verloofd! Je kan vast niet wachten om op zoek te gaan naar je droomjurk. De ontwerpers hebben verschillende levertermijnen. Daarom raden we aan om 9 à 10 maanden voor de huwelijksdatum te beginnen met je zoektocht. De levertijd bedraagt doorgaans 6 à 8 maanden. Bij bepaalde ontwerpers zijn ook spoedbestellingen mogelijk. Houd er wel rekening mee dat dit gepaard gaat met extra kosten. Indien er absoluut geen tijd meer is, en je droomjurk hangt bij mij in de winkel in jouw maat, kan deze ook gekocht worden.

Welke maten bieden jullie aan?

De samples in de winkel zijn in verschillende maten, van 36 tot maat 46. En voor de curvy brides van maat 46 tot 54. Heel wat jurken kunnen in plussize ook besteld worden, bij vragen neem zeker contact op met ons. Om een zo groot mogelijk assortiment aan jurken te kunnen bieden, hebben we van elk jurk maar 1 maat op stock.

Moet ik een afspraak maken?

De zoektocht naar jouw droomjurk moet voor jou zo mooi en uniek mogelijk zijn. Zodat u ongestoord onze trouwjurken kunt passen. En om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werk ik uitsluitend op afspraak. Je kunt je afspraak hier maken. Heb je inspiratie nodig? Neem nog even een kijkje op de website naar de jurken we hebben in de winkel.

Een afspraak maken

Om een afspraak te maken, vul je ons onlineformulier in met vermelding van je trouwdatum en gewenste data om te passen. We willen onze toekomstige bruiden graag blij maken en plannen afspraken dan ook zo in dat iedereen haar jurk op tijd kan bestellen. Vertel ons zeker of het om dringende bestelling gaat. Er kan een afspraak gemaakt worden van dinsdag tem zaterdag van 10u tot 18u.

Hoe lang duurt een afspraak?

Een afspraak duurt anderhalf uur. Dat geeft ons voldoende tijd om je wat beter te leren kennen en geeft jou de tijd om eens goed rond te kijken naar de jurken we hebben in ons assortiment. Samen met jou kiezen we vervolgens de eerste jurken om te passen. Daarna kunnen dit paar modellen meer worden tot je De jurk gevonden hebt.

Wie neem ik best mee naar mijn afspraak?

Wij raden aan om mensen mee te nemen die jou het beste kennen en met wie je deze bijzondere moment wilt delen. 
Daarnaast, hoe meer mensen je meeneemt, hoe onzekerder het jou zal maken. Met de beste bedoeling wil iedereen zijn zeg doen (en elk heeft zijn/haar smaak). En dat zal jou alleen nog meer doen twijfelen. En het zal voor jou moeilijker worden om je op je eigen smaak te concentreren. Je eerste keuze is gewoonlijk de beste keuze. Die zekerheid sterkt je zelfvertrouwen en dat straal je uit op je grote dag! 

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Wij adviseren om huidkleurig en naadloos ondergoed te dragen. Dat is het minst zichtbaar onder de jurken. Beste is ook zelfs om strapless of nog beter een plak bh te dragen. Heb je jouw trouwschoenen al neem die zeker mee. Graag willen we benadrukken dat het belangrijk is om neutrale, of geen make-up te dragen zodat onze trouwjurken schoon blijven.

Hoe bereid je je voor op je afspraak?

Onze volledige collectie staat op de website. We raden je dan ook aan om modellen te overlopen en je favorieten te noteren of screenshots te maken. Zorg vooral voor een ruime geest. Soms kan je versteld staan van wat je wel en niet graag ziet tijdens passen. Vergeet de foto’s die je op Internet en op Pinterest hebt gezien.

Wat kost een jurk bij Figen Bruidsmode?

Wij bieden een ruime keuze aan modellen, waarvan de prijzen variëren per merk. De prijs hangt doorgaans af van de ontwerper. De prijzen liggen tussen € 1150 & € 4000. Er zijn altijd aantal jurken die uit de collectie gaan aan bepaalde kortingen. Deze kan je terugvinden op de pagina stockverkoop. Als je een maximumbudget hebt, laat ons dit dan weten in je mail of tijdens je pasbeurt.

Huisregels

Jouw beleving staat bij ons centraal en het is voor ons van belang dat iedereen zich welkom voelt bij Figen Bruidsmode en hier met een voldaan gevoel naar buiten gaan. We hebben een zorgvuldig geselecteerde assortiment aan jurken met hoge kwaliteit en wordt u gevraagd om dit te respecteren tijdens je bezoek. In overleg met de onze designers, mag je geen foto’s maken tijdens het passen. Natuurlijk mag je foto’s maken nadat je JA zegt tegen DE jurk.

Hoe kan je betalen bij Figen Bruidsmode?

We accepteren alle bankkaarten, alsook cash betalingen. Als je je jurk uitgekozen hebt, betaal je een voorschot van 50% en de 50% en eventuele vermaakkosten betaal je wanneer je jouw jurk komt ophalen en deze perfect zit. 

Je hebt je droomjurk gevonden! Proficiat... Hoe gaat het nu in zijn werking?

Allereerst… Gefeliciteerd! Voor we jouw trouwjurk bestellen, nemen we je maten op en maken een bestelbon op om jouw maat te bestellen. Per merk is het verschillend hoelang het duurt om je jurk te maken. Meestal duurt het tussen de 4 à 7 maanden. 
Wanneer je jurk geleverd wordt, nemen we contact op met jou. Je kunt dan een fitting afspraak boeken.

Retouches van je jurk

2 maanden voor je trouwdatum beginnen we aan de retouches. Graag tegen dan je schoenen, eventuele bh (plak bh) gekocht te hebben en deze dan ook mee te brengen. Deze 2 zijn zeer belangrijk voor de retouches. 
Je komt dan voor je 1e pasbeurt en ik zal alles vastspelden op jouw maat en lengte, op basis van de schoenen je eronder zal dragen. En de naaister met wie ik samenwerk zal jouw trouwjurk op maat retoucheren.
Een 2e pasbeurt is ook essentieel omdat we op dat moment jouw jurk op jou bekijken of wat er vermaakt is ook perfect zit. Vrijwel zit de jurk vaak meteen goed maar mocht dit na 2e passessie niet zo zijn, dan zal er een volgende retouche gebeuren en een laatste fitting plaatsvinden. 

Kan ik mijn jurk na aankoop annuleren?

Alle trouwjurken die we verkopen bij Figen Bruidsmode worden met de hand gemaakt voor de bruid die hem koopt. Wanneer je jouw voorschot betaald hebt, wordt jouw trouwjurk onmiddellijk besteld. En begint het merk met het maken van jouw jurk. Je jurk kan dus niet meer geannuleerd worden.