Alles wat u moet weten

FAQ

Bij ons bent u VIP
Je bent altijd de enige bruid tijdens de passessie.


Wanneer moet ik beginnen met het zoeken naar een trouwjurk?
Proficiat, jullie hebben je net verloofd! Je kan vast niet wachten om op zoek te gaan naar je droomjurk.
De ontwerpers hebben verschillende levertermijnen. We raden daarom aan om 6 à 8 maanden voor de huwelijksdatum te beginnen je zoektocht.
De levertijd bedraagt ​​doorgaans 3 à 6 maanden. We kunnen soms helpen helpen met snellere levering als u te laat bent. 
Bij bepaalde ontwerpers zijn ook spoedbestellingen mogelijk tegen betaling van een supplement. 
Indien er absoluut geen tijd meer is, en je droomjurk hangt bij mij in de winkel in jouw maat, kan deze ook gekocht worden.


Welke maten bieden jullie aan? 
In onze winkel vind je jurken in verschillende maten, van 36 tot maat 46. En voor de curvy brides van maat 46 tot 54. Heel wat jurken kunnen in plussize ook besteld worden, bij vragen neem zeker contact op met ons.
Om een zo groot mogelijk assortiment aan jurken te kunnen bieden, hebben we van elk jurk maar 1 maat op stock.  


Moet ik een afspraak maken?
De zoektocht naar jouw trouwjurk moet voor jou zo mooi en uniek mogelijk zijn. Zodat u ongestoord onze trouwjurken kunt passen.
En om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, raden wij je aan om een ​​afspraak te maken.
Woensdag, vrijdag en zaterdag hebben we het meeste te doen in de winkel. Als je meer zin hebt in een rustiger dag, raden we je aan om op dinsdag of donderdag een afspraak te maken. De passessie is gratis.


Een afspraak maken
Om een afspraak te maken, vul je ons onlineformulier in met vermelding van je trouwdatum en gewenste data om te passen.
We willen onze toekomstige bruiden graag blij maken en plannen afspraken dan ook zo in dat iedereen haar jurk op tijd kan bestellen.
Vertel ons zeker of het om een dringende bestelling gaat.
Neem je graag iemand mee, dat is mogelijk. Wij raden aan om max 3 personen mee te brengen naar je passessie. Kies iemand uit die jou door en door kent. Hoe meer mensen je meeneemt, hoe onzekerder het jou zal maken. Met de beste bedoeling wil iedereen zijn zeg doen (en elk heeft zijn/haar smaak). En dat zal jou alleen nog meer doen twijfelen. En het zal voor jou moeilijker worden om je op je eigen smaak te concentreren. Wij zijn er tenslotte ook om jou te begeleiden op een professionele manier. Je eerste keuze is gewoonlijk de beste keuze. Die zekerheid sterkt je zelfvertrouwen en dat straal je uit op je grote dag!


Hoe bereid je je voor op je afspraak?
Onze volledige collectie staat op de website. We raden je dan ook aan om modellen te overlopen en je favorieten te noteren of screenshots te maken. Zorg vooral voor een ruime geest. Soms kan je versteld staan van wat je wel en niet graag ziet tijdens passen. Vergeet de foto’s die je op internet en op Pinterest hebt gezien.


Hoe verloopt een afspraak?
Een afspraak duurt een uur. We overlopen samen de jurken en maken een selectie. Die is nooit definitief, kan in de loop van pasmoment nog veranderen. 


Prijsbereik
Wij bieden een ruime keuze aan modellen, waarvan de prijzen variëren per merk De prijs hangt doorgaans af van de ontwerper. De prijzen liggen tussen € 1000 & € 2600. We hebben ook een kleine basisassortiment Bianco Evento en daar liggen de prijzen tussen € 450 & € 900. Er zijn ook altijd aantal jurken die uit de collectie gaan aan bepaalde kortingen. Deze kan je terugvinden op de pagina stockverkoop. Als je een maximumbudget hebt, laat ons dit dan weten in je mail of tijdens je pasbeurt.


Huisregels
Jouw beleving staat bij ons centraal en het is voor ons van belang dat iedereen zich welkom voelt bij Figen Bruidsmode en hier met een voldaan gevoel naar buiten gaan. We hebben een zorgvuldig geselecteerde assortiment aan jurken met hoge kwaliteit en wordt u gevraagd om dit te respecteren tijdens je bezoek. In overleg met onze designers, mag je geen foto’s maken tijdens het passen. Natuurlijk mag je foto’s maken nadat je JA zegt tegen DE jurk. 


Je hebt je jurk gevonden! Proficiat… Hoe gaat het nu in zijn werking?
We nemen je maten op en maken een bestelbon op om jouw maat te bestellen. Bij de bestelling vragen we een voorschot van 50% en het resterend 50% mag na de levering betaald worden. De bestelling wordt vervolgens rechtstreeks bij de ontwerpers geplaatst. Een annulering is dan niet meer mogelijk. Bij de nieuwe bestellingen worden de retouches niet extra aangerekend, tenzij er veranderingen aan het jurk gevraagd wordt. Deze regel is niet geldig op solden jurken. De accessoires worden volledig betaald.


Retouches van je jurk
2 Maanden voor je trouwdatum beginnen we aan de retouches. Graag tegen dan je schoenen, eventuele bh (plak bh) gekocht te hebben en deze dan ook mee te brengen. Deze 2 elementen zijn zeer belangrijk voor de retouches. Ik zal alles vastspelden en de naaister met wie ik samenwerk zal jouw trouwjurk op maat retoucheren.